" /> saujanautama3.com » Blog Archive » Penapis air/water filter berkualiti untuk dijual
Email sebarang aduan atau laporan ke saujanautama3@gmail.com

Home » Iklan » Currently Reading:

Penapis air/water filter berkualiti untuk dijual

June 23, 2008 Iklan 17 Comments

Kepada yang sedang mencari atau tengah terfikir-fikir untuk membeli penapis air (water filter), berita baik untuk anda kerana di sini terdapat dua jenis water filter yang berkualiti untuk dijual.

Antara kebaikan penapis air adalah menghilangkan bau yang tidak menyenangkan membuatkan air lebih sedap diminum, menghaluskan kulit serta mengandungi kadar oksigen yang tinggi (petikan dari internet).

Ada 2 model yang direcommend kerana ia lebih tahan compare dgn jenis yang lain seperti stainless steel atau rockect type.

Sila hubungi En Saidi Hashim, SU3 di nombor telefon 016-2400468 untuk keterangan lanjut. Anda juga boleh tinggalkan comments di sini, En Saidi berbesar hati untuk menjawab pertanyaan anda secara online.

Sila rujuk photo di bawah untuk model dan harga.

Model 0835 (4′-0″ high). Harga RM 850.00

Model 0935 (4′-6″ high). Harga RM 900.00

The above prices inclusive of delivery, piping work, installation and commisssioning.


Currently there are "17 comments" on this Article:

  1. epul33 says:

    slam…

    maintenance camner abg saidi…..??

  2. perawai says:

    kat penduduk su3 takde discount ke

  3. amirul47ps6 says:

    Jawab abg saidi, jawab

  4. sapiah says:

    Penapis yang ni, klu nak ambil dari paip sinki dapur, bleh terus minum tak?

  5. sapiah says:

    Dalam tu ada berapa lapis? Apa dianya lapisan tu?

  6. sapiah says:

    Kat rumah saya dah pasang satu kat depan. But, brand lain. Still, kena pasang water filter kat sinki dapur. Sebab yang kat luar tu hanya untuk menapis bahan asing yang berwarna. So,air yang keluar dari tangki taklah kotor sangat sampai kena cuci toilet hari-hari macam dulu.

  7. masytah says:

    Ada special discount ke penduduk SU3??

  8. sapiah says:

    MASYTAH, I rasa dengan rega tu dah ok. Sebab masa I beli dulu (bukan kat sini) harganya 1000 hengget. Upah cuci tangki tak termasuk. Lagipun klu cuci baju putih, takdelah bimbang dengan warna kuning yang dibawa dari paip utama (I tolong jawap la pulak) !

  9. hairol says:

    fuhhh banyak soalan tu…… mana abg saidi ni…..? dia yg patut jawab semua persoalan tu

  10. masytah says:

    hehehe kira ok lah tu tolong jawabkan (akak supiah dapat commission ye… hehehe)..

    Tu lah sekarang nie pun ada gak survay2 pasal water filter..

  11. masytah says:

    Alamak sorry ada ralat (supiah change to Sapiah)…. sorry yer kak..

  12. sapiah says:

    No hal…

  13. sapiah says:

    Kan saya pernah nyatakan dulu kat site ni, saya akan kongsi apa saje ilmu yang ade kat semua.

  14. sapiah says:

    Pas tu, bila depa pasang kat paip utama, depa guna kan salur warna biru, katanya jenis tu tahan dgn pressure air kat depan berbanding dgn PVC yang biasa, cuma tambah sikit je duit. Duit lagi….!

  15. umieadamS430 says:

    boleh bayar ansuran tak?

  16. sapiah says:

    Umie, soalan ni tuannye kena jawab….

  17. saidi says:

    Maaf baru hari ini lihat comments di atas.
    - Maintenance 20 bulan sekali utk menukar filter media, kos Rm 150 sahaja.
    - Air bersih, untuk di minum harus lah di masak dahulu.
    - Harga termasuk pemasangan adalah berpatutan berbanding harga di luar sana.
    - Bayaran tunai sahaja.

    - Demo : Boleh datang ke rumah pada hari Ahad di No.11, Jln. Selasih 3, kerna hari tersebut melakukan Backwash, dimana boleh lihat air berwarna saperti kopi `O’ mengalir keluar.

Comment on this Article:

You must be logged in to post a comment.

Archives

Photo Gallery